!!! Doprava zadarmo pri nákupe nad 40 € !!!

TOP kabelky na zimu

So zimou prichádza čas na zmenu šatníka z ľahkého jesenného na teplý zimný a s tým prichádza aj čas na zmenu doplnkov k nemu. Okrem zateplených topánok, šálu a rukavíc, netreba zabúdať aj na vhodne zvolenú zimnú kabelku

V zime siahame po doplnkoch, ktoré spĺňajú nielen estetickú, ale najmä funkčnú stránku. Zimné kabelky ponúkajú široký výber možností, ktoré zahŕňajú okrem rôznych materiálov, farebných odtieňov aj rôzne štýly, aby vyhoveli rôznym vkusom a potrebám. Pri výbere kabelky sa môžete inšpirovať aj našim článkom: Nápady ako nosiť kabelku a byť in.

Obsah článku:

  1. Farby zimných kabeliek
  2. Veľkosť zimných kabeliek
  3. Materiál zimných kabeliek
  4. Štýl zimných kabeliek
    1. Zimné kabelky na denné nosenie
    2. Zimné kabelky a večerné nosenie
  5. Ruksak v zime
  6. Zimné doplnky na kabelku
  7. TOP 10 zimných kabeliek z našej ponuky

 TOP kabelky na zimu www.kabelky-vypredaj.eu   (7)

Zdroj: freepik.com

Farby zimných kabeliek

Pre zimné kabelky sú typické tmavé odtiene farieb ako čierna, hnedá, bordová, tmavo modrá alebo zelená. Sú univerzálne a ľahko sa kombinujú s rôznymi štýlmi. Tmavé farby majú zároveň jednu veľkú výhodu. Majú tendenciu zakryť špinu a známky opotrebenia, čo ich robí vhodnejšími pre použitie v zimnom období. Netreba zabúdať však ani na svetlejšie odtiene, ktoré vám môžu byť dokonalým liekom na pochmúrne zimné počasie. Ľahko rozžiaria váš zimný outfit. 

Ak plánujete kabelku používať často, zvoľte farbu, ktorá sa bude ľahko kombinovať s vaším šatníkom. Kľúčový by mal byť váš vkus a štýl, aby ste sa v nej cítili sebavedomo.

Veľkosť zimných kabeliek

TOP kabelky na zimu www.kabelky-vypredaj.eu   (12)

Zdroj: freepik.com

Zimné kabelky by mali byť dostatočne veľké, aby sa do nich zmestili veci ako šatky, rukavice, či malý dáždnik. Ideálne sú veľké crossbody kabelky a kabelky cez plece s rôznymi vnútornými priehradkami pre usporiadanie vecí a ich prehľadnosť. Malé kabelky sa používajú skôr pre večerné formálne udalosti. 

Materiál zimných kabeliek

TOP kabelky na zimu www.kabelky-vypredaj.eu   (6)

Zdroj: freepik.com

Zimné kabelky sú  často vyrobené z materiálov, ktoré sú odolné voči zime ako je napríklad koža, eko koža a vodeodolné látky. Disponujú ochrannými úpravami vrchnej vrstvy proti chladu a snehu. Môžu mať aj špeciálne prvky do chladného počasia ako sú izolované vrecká na udržanie teplých vecí, napríklad termosky. 

Typickým materiálom používaným v zime na kabelkách je aj kožušina. Dodá kabelke huňatý a teplý vzhľad typický pre túto sezónu. Zároveň pôsobí luxusným vzhľadom.

Štýl zimných kabeliek

Čo sa týka štýlu zimných kabeliek, mohli by sme hovoriť o kabelkách na denné nosenie,  napríklad do práce a o večerných kabelkách, ktoré sa používajú skôr na rôzne výnimočné udalosti ako je ples, vianočný večierok prípadne oslava nového roku.

Zimné kabelky na denné nosenie

Pre denné nosenie a každodenné aktivity sú praktické crossbody kabelky alebo väčšie kabelky cez plece.

TOP kabelky na zimu www.kabelky-vypredaj.eu   (5)

Zdroj: freepik.com

Crossbody kabelka na zimu je veľmi používaná najmä pre svoju praktickosť. Máte ju blízko tela pri sebe a zároveň voľné ruky. 

Zimná kabelka cez plece poskytuje ženám dostatočne veľký priestor na všetky nevyhnutné veci, či už do práce alebo do školy. Výhodou je ich umiestnenie na pleci a umožňuje takisto mať voľné ruky.

Zimné kabelky na večerné nosenie

Táto skupina kabeliek vyniká nielen svojou malou veľkosťou, ale najmä dizajnom, ktorý zväčša zahŕňa rôzne potlače, zdobenia a retiazky. Do tejto kategórie patria takzvané spoločenské alebo listové kabelky, ktoré ženy používajú na špeciálne udalosti spojené s oslavami. Napriek svojej obmedzenej veľkosti, sa do nej zmestia všetky potrebné veci. Dôležitá je ich správna kombinácia s večerným outfitom. V tomto ohľade hrá listová kabelka úlohu ”šperku ”.

 TOP kabelky na zimu www.kabelky-vypredaj.eu   (4)

Zdroj: pinterest.com

Ruksak v zime

Zima so sebou prináša zasnežené kopce a zamrznuté jazerá, ktoré sú lákadlom pre nadšencov zimného dobrodružstva. Pre tých, ktorí sa chcú vydať do chladných častí krajiny, je zimný ruksak tou správnou voľbou. Zabezpečí pohodlie, praktickosť a bezpečnosť počas cesty. Sú vyrobené s ohľadom na extrémne počasie a náročné podmienky. Väčšina má izolačné vlastnosti a sú vyrobené s vodeodolného materiálu.

Ruksak je v zime vhodnou voľbou aj pre ženy na každodenné nosenie. Taktiež vyniká svojou praktickou stránkou, keďže umožňuje mať ruky voľné, respektíve schované v teple vo vreckách bundy. Materiálovo aj farebne sa veľmi približuje zimným kabelkám. Často je takisto doplnený o prvok kožušiny.

 TOP kabelky na zimu www.kabelky-vypredaj.eu   (8)

Zdroj: freepik.com

Zimné doplnky na kabelku

Zimné doplnky na kabelku môžu byť štýlové a zároveň užitočné príslušenstvo, ktoré doplnia váš vzhľad. Medzi tieto doplnky patria rôzne kľúčenky alebo ozdoby na kabelku, napríklad vo forme huňatých guličiek, plyšových zvieratiek alebo prívesky vo vianočných motívoch, ktoré dodajú vašej kabelke “zimný nádych”.

V zime netreba zabúdať ani na to, že sa skôr stmieva a nevyhnutnou výbavou vašej kabelky sa stáva aj reflexný prvok pre vašu lepšiu viditeľnosť. Tieto reflexné prvky môžu byť súčasťou priamo vašej kabelky, alebo si ho môžete upevniť na popruh kabelky. V súčasnosti sa niektoré kabelky už vyrábajú aj z materiálu, ktorý sa v tme odráža.

TOP kabelky na zimu www.kabelky-vyprodej.eu 1

Zdroj: pinterest.com

TOP 10 zimných kabeliek z našej ponuky

Na záver sme si pre vás vybrali TOP 10 zimných kabeliek zo širokej ponuky nášho e-shopu. Ponúkame ich pre vás s rýchlym doručením a v bezkonkurenčnej cene.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




 

 

Zdroje:

VANNIER, Charlotte. Kabelky a módní doplňky. Originální nápady snadno & rychle. Čestlice: Rebo, 2009. ISBN 978-80-255-0888-6.

DOVCOVÁ, Jaroslava. Kabelky a tašky: háčkované a pletené. Butik nápadů. Čestlice: Rebo, 2013. ISBN 978-80-255-0751-3.

Ľubica Fojtíková, produktová fotografka
Má na starosti fotografovanie produktov. Každú kabelku fotí s vášňou tak, aby zodpovedala realite. Stará sa o popis produktov a správne zobrazenie na webe. Má dlhoročné skúsenosti s tvorbou visual merchandisingu a jej prednosťou je estetické cítenie. Inšpiráciu pri tvorbe článkov čerpá najmä z osobnej skúsenosti a zahraničných publikácií.