!!! Doprava zadarmo pri nákupe nad 40 € !!!

Nápady ako nosiť kabelku a byť in v 2023

Nosenie kabelky môže byť jednoduché, avšak existujú určité  rady a tipy ako kabelku nosiť elegantne a štýlovo. Zistite o tom viac.

Každá štýlová žena vám potvrdí, že pokiaľ ide o doplnky, nič tak nedoplní váš vzhľad ako kabelka. Mnohé z nás si nevieme predstaviť deň bez tejto našej tichej spoločníčky. Kabelky v dnešnej dobe, už však nie sú len praktickým doplnkom, do ktorého viete vmestiť všetky svoje potrebné veci, ale slúžia aj na vyjadrenie osobnosti a štýlu jej nositeľky.

Ak chcete vedieť ako si vybrať tú správnu kabelku a ako nosiť svoje kabelky so štýlom a pohodlne, náš článok vám v tom pomôže.

Obsah článku:

  1. Ako si vybrať kabelku
  2. Typy kabeliek a ako ich nosiť
  3. Nosenie kabelky cez rameno
  4. Kabelka do ruky
  5. Kabelka na zápästie
  6. Nosenie crossbody kabelky
  7. Nosenie kabelky na chrbte
  8. Rady ako pohodlne nosiť kabelku

Ako si vybrať kabelku

  • Prvým dôležitým aspektom, ktorý treba pri výbere kabelky zvážiť je farba a štýl kabelky. Vyberajte si kabelku, ktorá sa hodí k vašej garderóbe. Nevyberajte si kabelku, s ktorou sa nebudete cítiť sama sebou. Univerzálne farby ako sú čierna, hnedá alebo šedá sú vždy dobrým výberom.
  • Ďalším krokom je vziať do úvahy príležitosť, na ktorú kabelku použijete a podľa toho prispôsobiť aj veľkosť kabelky. Malá kabelka do ruky so zdobením poslúži na spoločenské akcie. Veľké shopper kabelky uvítajú ženy, ktoré potrebujú mať v kabelke miesto aj na nákup.
  • Významnou vlastnosťou, na ktorú treba prihliadať pri výbere kabelky je aj jej kvalita. Investujte do kabelky, ktorá vydrží dlho. Lepšie je mať pár dobrých kabeliek ako priveľa lacných a opotrebovaných. Kvalitná kožená kabelka vám vydrži aj niekoľko rokov.
  • Pri výbere kabelky by ste mali zohľadniť aj typ vašej postavy. Rôzne typy postáv vyžadujú rôzne typy kabeliek, aby sa dosiahol najlepší vizuálny efekt.

Výber správnej kabelky

Zdroj: pexels.com

Typy kabeliek a ako ich nosiť

Nosenie kabelky závisí od osobnej preferencie nositeľky, typu a veľkosti kabelky. Váš obľúbený spôsob nosenia kabelky však môže o vás povedať viac, ako by ste možno samé čakali. Nižšie ponúkame niekoľko rád ako nosiť kabelku podľa jej typu. 

 

Nosenie kabelky cez rameno

Tento štýl patrí k veľmi obľúbeným spôsobom nosenia kabelky a je ideálny na každodenné nosenie. Kabelku si jednoducho zavesíte cez rameno, aby bola pozdĺž tela. Kabelky cez rameno s presahom sú typické aj svojim dlhým nastaviteľným popruhom, ktorý si ľahko prehodíte na plece. Nosenie takejto tašky o vás prezradí, že ste sebavedomá, ale spontánna a máte rada slobodu.

Kabelky cez rameno

Zdroj: pexels.com

Kabelka do ruky

Malé spoločenské kabelky, ktoré vynikajú svojím zdobením a jedinečnosťou, alebo listové kabelky sa nosia v ruke. Používajú ich ženy pre vytvorenie sofistikovaného a elegantného štýlu. Používajú sa na spoločenské akcie alebo výnimočné udalosti. Nosenie kabelky v ruke obľubujú aj moderné pracujúce ženy, ktoré svoju veľkú kabelku nosia ako aktovku. Takýmto štýlom nosenia kabelky dávate o sebe najavo, že dávate prednosť skôr štýlu ako svojmu pohodliu a chcete na seba a svoj outfit upozorniť.

Kabelka do ruky

Zdroj: freepik.com

Kabelka na zápästie

Radi dávate najavo svoje postavenie a autoritu? Chcete pôsobiť ako sebavedomá a nezávislá žena?Tak potom je pre vás kabelka na zápästí tou správnou voľbou. Ženy takto najčastejšie nosia svoje značkové kabelky, aby sa pochválili svojim drahým módnym kúskom.

Kabelka na zápästie

Zdroj: freepik.com

Nosenie crossbody kabelky 

Túžite byť voľná ako vták, ale potrebujete zároveň mať všetky potrebné veci pri sebe? Zaobstarajte si crossbody kabelku. 

Crossbody kabelky zostali obľúbeným štýlom už niekoľko rokov a to z dobrého dôvodu. Poskytujú neskutočnú pohodlnosť a voľnosť pohybu. Spȏsobov ako nosiť crossbody kabelku je mnoho. Kabelku viete dať krížom cez telo a ruky pritom budete mať úplne voľné. Najdôležitejší faktor, na ktorý treba myslieť pri tejto kabelke je dĺžka popruhu. Príliš krátky alebo dlhý popruh môže byť nepohodlný a dokonca môže pôsobiť nelichotivo na postave. V ideálnom prípade by mala᷿ crossbody kabelka visieť tesne nad vašimi bokmi.

Nosenie crossbody kabelky

Zdroj: freepik.com

Nosenie kabelky na chrbte

Chcete sa cítiť elegantne a štýlovo, ale kladiete svoj osobný štýl a praktickosť na prvé miesto? Tak v tom prípade je najnovšia vychytávka kabelko-ruksak určená práve vám. Poskytuje kombináciu nosenia kabelky v ruke, ale aj na chrbte. Ráno vyrazíte z domu do práce s elegantnou kabelkou a poobede ju jednoduchým potiahnutím popruhu zmeníte na pohodlný ruksak a naopak.

Nosenie kabelky na chrbte

Zdroj: pinterest.com

Rady ako pohodlne nosiť kabelku

Aby ste minimalizovali zdravotné problémy ako sú bolesti chrbta a ramien, je dobré dodržiavať zopár tipov pri nosení kabeliek:

  • striedajte ruky - ak máte kabelku cez plece je vhodné pravidelne meniť stranu tela, na ktorej ju nosíte, aby ste nezaťažovali iba jednu stranu tela
  • prispôsobte si dĺžku remienka - dĺžku popruhu je dôležité prispôsobiť výške nositeľky, aby nevisela príliš vysoko alebo nízko. Mohlo by to pôsobiť nemotorne. Hlavné vrecko by malo byť vo výške bokov, aby ste ľahko rukou dočiahli na spodok tašky.
  • nepreťažujte svoju kabelku - príliš ťažká kabelka môže spôsobiť bolesti chrbta, preto minimalizujte nepotrebné veci v kabelke 

Ako vidíte, možnosti nosenia kabeliek sú takmer neobmedzené. Keďže už viete ako kabelku nosiť, stačí si už iba svoju vysnívanú kabelku pozrieť a vybrať v našej bohatej ponuke kabeliek a následne si môžete prečítať náš článok o tom ako uskladniť kabelky : https://www.kabelky-vypredaj.eu/blog/prakticke-tipy-ako-uskladnit-kabelky/

 

 

Zdroje:

https://svetevity.sk/magazin/krasa-a-moda/96067129-ako-nosite-kabelku-prezradi-to-o-vasej-osobnosti-viac-nez-si-dokazete-predstavit

VANNIER, Charlotte. Kabelky a módní doplňky. Originální nápady snadno & rychle. 2009. Čestlice: Rebo, 2009. ISBN 978-80-255-0888-6.

DOVCOVÁ, Jaroslava. Kabelky a tašky: háčkované & pletené. 2. vyd. Butik nápadů. 2014. Čestlice: Rebo, 2014. ISBN 978-80-255-0876-3.

 

Ľubica Fojtíková, produktová fotografka
Má na starosti fotografovanie produktov. Každú kabelku fotí s vášňou tak, aby zodpovedala realite. Stará sa o popis produktov a správne zobrazenie na webe. Má dlhoročné skúsenosti s tvorbou visual merchandisingu a jej prednosťou je estetické cítenie. Inšpiráciu pri tvorbe článkov čerpá najmä z osobnej skúsenosti a zahraničných publikácií.