!!! Doprava zadarmo pri nákupe nad 40 € !!!

Praktické tipy ako uskladniť kabelky

S príchodom nového ročného obdobia sa vždy púšťame do upratovania šatníkov a oblečenia. Triedime, prekladáme, organizujeme - no pri kabelkách častokrát zabúdame na ich správne odkladanie. Vďaka nášmu návodu si spravíte v kabelkách poriadok raz a navždy!

Obsah článku: 

    1. Prečo vlastne odkladať kabelky na určené miesto?
    2. Kde a ako uskladniť kabelky
      1. Skriňa na kabelky
      2. Botník
      3. Vešiak na kabelky
      4. Regály, knižnice a police na kabelky 
      5. Závesný organizér na kabelky 
      6. Ďalšie možnosti ako uskladniť kabelky
    3. Systém v ukladaní kabeliek
      1. Možnosti radenia kabeliek
      2.  Spôsoby ukladania kabeliek
    4. Rady na záver


Police na kabelky v skriniZdroj: pexels.com

 

Prečo vlastne odkladať kabelky na určené miesto?

Určite sa Vám už niekedy stalo, že ste niekde v rohu skrine, alebo na vrchnej poličke pri sezónnom upratovaní objavili starú zabudnutú kabelku. Čo s ňou? Na aktuálne obdobie sa už moc nehodí, možno sa ešte zíde budúci rok…Ak na ňu opäť nezabudnete, samozrejme! V horšom prípade, je už kabelka natoľko “out”, že putuje rovno do koša

Nielen takéto situácie sú dôvodom premýšľať nad tým ako uskladniť kabelky. Získajte o svojich kabelkách prehľad! Nie každá je predsa vhodná na rovnakú príležitosť. Organizovaným uložením si ušetríte čas aj nervy pri odchode do práce, na rande či výlet. Správnu kabelku tak máte okamžite po ruke. Stačí ju len naplniť a ide sa!

 

 

Kde a ako uskladniť kabelky

Kabelky uskladňujeme vždy čisté a ošetrené. Ako vyčistiť koženú kabelku sme si rozobrali v predchádzajúcom článku. Je na čase vhodne ich uložiť, zoradiť a usporiadať. Kam ich ale odložiť? Vybrať si skriňu alebo uprednostniť policu na kabelky? Kedy používať obaly? Kde všade sa vlastne dajú uskladniť kabelky?

Skriňa na kabelky 

Šatníkovú skriňu má doma každý, tak prečo ju nevyužiť aj ako skriňu na kabelky? Skvele poslúžia vrchné police, kde viete pekne vedľa seba uložiť kabelky jednu vedľa druhej. 

 

Náš tip: Ak sa u Vás nájde stará komoda, využite to a vdýchnite jej nový život. Stačí obrúsiť poškodené a obité miesta, obnoviť náter, vymeniť madlá a krásna skriňa na kabelky, presne podľa Vášho vkusu, môže zdobiť aj Vašu predsieň.

Skriňa na kabelkyZdroj: pexels.com

 

Botník

Áno, dobre čítate. Botník vie taktiež veľmi dobre poslúžiť ako náhrada za police na kabelky. Otvorený policový botník naložený štýlovými kabelkami bude pôsobiť vo Vašej spálni či chodbe veľmi zaujímavo. Kabelky tak budete mať stále po ruke. 

 

Vešiak na kabelky 

Využijte klasický vešiak ako netradičné riešenie odkladania kabeliek. Dizajn je len na Vás. Odporúčam použiť ho sezónne pri kabelkách, ktoré viete neustále nosiť, aby Vám na kabelky nesadal prach. Za zmienku stoja aj kabelkové vešiaky, ktoré uchytíte na dvere. 

 

Náš tip: Vyskúšajte vešiaky na kabelky do skrine. Ramienka kabelky prevesíte cez drážku na vešiaku a zavesíte na tyč do skrine ako oblečenie. V skrini s dvoma tyčami viete takto využiť spodný priestor a veľmi vkusne a prehľadne uskladniť kabelky

Vešiak na kabelkyZdroj: pexels.com

 

Regály, knižnice a police na kabelky

Na trhu je niekoľko tisícok typov regálov, knižníc a políc, ktoré viete využiť práve ako police na kabelky. Je len na Vás, aký materiál, veľkosť či farbu si zvolíte.

 

Náš tip: Pokiaľ sa rozhodnete pre tento typ uskladnenia kabeliek, doporučujem zaobstarať si plátené vrecká, do ktorých si kabelky vložíte. S troškou šikovnosti si takéto vrecká ľahko vyrobíte.

Obal na kabelkyZdroj: pinterest

 

Závesný organizér na kabelky

Organizéry využívame skoro všade, tak prečo nie aj pri kabelkách? Vďaka svojej priaznivej cene sa tešia veľkej obľube. Stačí ich jednoducho zavesiť na tyč v skrini.

Organizér na kabelkyZdroj: pinterest

 

Ďalšie možnosti ako uskladniť kabelky  

Občas sa stáva, že kabeliek je jednoducho priveľa. Niektoré potrebujeme odložiť na ďalšiu sezónu, iné zas využívame príležitostne. Ak je doma málo úložného priestoru výborne poslúži zásuvka pod posteľou, prípadne boxy a krabice, do ktorých kabelky schováme. Myslite však na to, že na takto ukryté kabelky môžete časom zabudnúť. Týmto spôsobom uchovávajte najmä sezónne modely.

 

 

Systém v ukladaní kabeliek

Priestor, kde kabelky odložíte, už máte. Ako začať? Triedenie kabeliek nie je žiadna veda! Každá máte svoje preferencie, záľuby, obľúbené farby… Všetko toto viete využiť aj pri ich ukladaní. Ako teda môžete kabelky zoraďovať?

Ukladanie kabeliekZdroj:shutterstock

Možnosti radenia kabeliek

  • Veľkosť - Uložte ich jednoducho od najväčšej po najmenšiu, alebo od najväčšej po najmenšiu.
  • Farba - Najobľúbenejšie radenie je v spektre farieb od najtmavšieho odtieňa po         najbledší, prípadne naopak. Využiť viete farebné zoradenie podľa dúhy, alebo vlastných preferencií.
  • Ročné obdobia - Kabelky si rozdeľte podľa svojich nárokov na jednotlivé obdobia a uložte chronologicky za sebou.
  • Príležitosť - Rozdeľte ich podľa využitia a poukladajte postupne podľa najviac využívanej príležitosti.

 

Spôsoby ukladania kabeliek 

  • Vedľa seba - Najideálnejší spôsob ukladania. Nedoporučujem ukladať kabelky na seba v niekoľkých vrstvách, aj keď tým dokážete ušetriť veľa miesta. Zbytočne sa krčia a deformujú.
  • Horizontálne - Kabelky viete ukladať na ležato /teda vodorovne/, pokiaľ Vám to odkladací priestor dovolí.
  • Vertikálne - Najpoužívanejší a najefektívnejší spôsob ukladania kabelky. Vo svojej prirodzenej polohe nemení svoj tvar.

 

Rady na záver

Snažte sa uskladniť kabelky tak, aby ste ich mali čo najviac po ruke. Pri výmene vždy vráťte kabelku na pôvodné miesto. Nezabúdajte na pravidelné ošetrovanie kabeliek pred odložením. Drahšie modely môžete pred odložením vyplniť novinovým papierom, budú držať tvar. Dlhé popruhy jednoducho odpojte a vložte do vnútra kabelky, aby nezavadzali.

 

Verím, že vďaka týmto tipom si otázku “Ako uskladniť kabelky?” už viac nebudete klásť a smelo sa vrhnete na reorganizáciu kabeliek vo svojom šatníku ešte dnes! 



Zdroje:

  1.  https://www.prozeny.cz/clanek/kam-doma-s-kabelkou-vyreseno-18821
  2.  https://bydleni.instory.cz/334-milujete-kabelky-mejte-v-nich-poradek.html
  3. https://styleup.cz/uskladnit-vsechny-kabelky-muze-byt-orisek-vychytavky-nejen-do-satny-to-usnadni/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu






 

Mirka Gajdičiarová, marketingová manažérka
Pracuje na tvorbe reklám a marketingu spoločnosti. Aktívne a veľmi rada testuje kabelky aj ostatný sortiment, aby vedela čo najreálnejšie popísať a predstaviť jednotlivé modely. Spravuje komunikáciu na sociálnych sieťach, reaguje na komentáre a hodnotenia zákazníkov. Svoje články opiera o osobné skúsenosti a odbornú literatúru. Vo voľnom čase veľmi rada číta a stres zabíja športom.