!!! Doprava zadarmo pri nákupe nad 40 € !!!

Ako nosiť ľadvinku štýlovo

Ak sledujete posledné trendy, určite ste si všimli aký “boom” zažívajú ľadvinky. Sú nielen neuveriteľne praktické, ale sú aj plnohodnotným každodenným doplnkom pre ženy aj pre mužov. Umožňujú vám mať pri sebe všetky nevyhnutné veci a mať voľné ruky.

Obsah článku:

  1. Ľadvinka ako módny doplnok
  2. Výber správnej ľadvinky
  3. Spôsoby nosenia ľadvinky
    1. Klasicky okolo pása
    2. Cez rameno ako kabelku
    3. Cez telo ako crossbody tašku
    4. Na chrbte ako ruksak
    5. Ako nosia ľadvinku muži
  4. Starostlivosť o ľadvinku

Ľadvinka ako módny doplnok

 ľadvinka na prednej strane tela

Najväčšej sláve sa ľadvinky tešili v 90. rokoch, no následne upadli do nemilosti v očiach módnych stylistov, a tak ich mnohí z nás vymenili za klasické kabelky. Móda je však nevyspytateľná a ľadvinky sú dnes opäť módnym hitom a vrátili sa s ešte väčšou gráciou. 

 

V ponuke sú rôzne štýly, tvary a farebné kombinácie ľadviniek, ktoré viete nosiť nielen ku cyklistickým šortkám, ale aj ku košeli alebo k šatám. Veľkou výhodou ľadvinky oproti kabelke je jej univerzálnosť. Muži si ju obľúbili rovnako ako ženy, preto sa teší veľkej popularite u oboch pohlaví.

 

V tomto článku sa bližšie pozrieme na to, ako si vybrať tú správnu ľadvinku a návod ako nosiť ľadvinku pre ženy a mužov, aby boli trendy a šik.

Výber správnej ľadvinky

Pri výbere ľadvinky treba zohľadniť niekoľko kritérii: 

    • Pohlavie - ľadvinky sú určené pre ženy aj pre mužov. Pre mužov sú typické športové ľadvinky na ľahkú turistiku, ale k dispozícii sú aj elegantné pánske kožené ľadvinky. Pre ženy sú v ponuke ľadvinky od jednoduchých na každodenné nosenie, cez dizajnové so vzormi, až po športové pre nositeľky ležérneho štýlu. 
    • Typ - športová alebo elegantná, to už je na vás. Pre turistiku si vyberte ľadvinku s pohodlnými popruhmi a dostatkom miesta na vodu a občerstvenie. Na večerné prechádzky mestom sa viac zamerajte na štýl. Vhodná je napríklad čierna elegantná ľadvinka z eko-kože. Na beh sa hodí malá športová ľadvinka pre uschovanie mobilu a iných drobností. 
    • Osobný štýl - či už ju chcete používať do mesta, na cestovanie, šport alebo inú aktivitu, vždy treba zohľadniť pri výbere farby a vzoru ľadvinky svoj šatník, aby slúžila nielen ako praktický, ale aj módny doplnok vášho outfitu. 
 

Spôsoby nosenia ľadvinky

Existuje mnoho spôsobov ako nosiť ľadvinku. Tu vám prinášame zopár tipov ako nosiť ľadvinku pre ženy.

Klasicky okolo pása

 žena s ľadvinkou okolo pása

Najznámejším spôsobom ako nosiť ľadvinku, je jej nosenie okolo pása. Takto sa najčastejšie nosila v období svojho rozkvetu v 90. rokoch a keďže dnes tento štýl naberá na popularite najmä u mladých, radi sa ňou inšpirujú vo svojich “old schoolových″ outfitoch. Je to jednoduchý spôsob ako mať svoje nevyhnutné veci stále na dosah. 

 

Popruh ľadvinky si stačí upevniť v oblasti bedier a kapsičku si mierne pootočte na pravý alebo ľavý bok.Takýto štýl vám pomôže opticky zvýrazniť postavu a upriami pozornosť na vaše krivky v oblasti pása. Dá sa dokonca nosiť aj ako opasok, ak jej popruh pretiahnete cez očká na nohaviciach alebo sukni. Takto ju veľmi radi prezentujú známy influenceri na svojich sociálnych sieťach.

 

Cez rameno ako kabelku

žena s ľadvinkou cez rameno

Menej zaužívaným spôsob nosenia ľadvinky je jej nosenie cez rameno. Viete si ju takto držať blízko tela a zachovať si ležérny štýl, podobne ako u kabelky. Takéto nosenie obľubujú najmä muži, pre ktorých je ľadvinka veľmi obľúbeným doplnkom najmä pre svoju praktickosť a pohodlnosť. Popruh ľadvinky si jednoducho prehodíte cez rameno a kapsičku držíte rukou pri tele. 

Cez telo ako crossbody tašku

žena s ľadvinkou krížom cez telo

Popruhy ľadvinky si prepnite krížom cez telo a kapsičku si následne umiestnite cez hruď. Tento spôsob vyzerá naozaj skvele a štýlovo a je neuveriteľne univerzálny. Použiť ju môžete k športovému outfitu s cyklistickými šortkami, ale aj k elegantnému so šatami alebo košeľou. 

Na chrbte ako ruksak

ľadvinka na chrbte

Podobne ako u crossbody tašky, si ju prehodíte cez jedno rameno, ale kapsičku umiestnite na chrbát. Je vhodnou voľbou pre fanúšičky ruksakov a ležérneho štýlu. Aj keď na prvý pohľad nebude takto “biť do očí”, stále budete vyzerať štýlovo a šik. 

Ako nosia ľadvinku muži


nosenie ľadvinky mužom

Zdroj:freepik.com

A ako nosia ľadvinku muži? Staršia generácia mužov zvykla nosiť ľadvinku najmä okolo pása, v súčasnosti už preferujú jej nosenie krížom cez telo, alebo na ramene. Nech už si vyberiete ktorýkoľvek spôsob nosenia, s ľadvinkou budete mať úspech a štýl vždy zaručený. 

 

Starostlivosť o ľadvinku 

Aby nám mohla ľadvinka dlho slúžiť ako praktický a módny doplnok, treba venovať náležitú pozornosť jej čisteniu a skladovaniu. Ak si svoju ľadvinku znečistíte, mali by ste ju čo najrýchlejšie očistiť a to najlepšie pomocou navlhčenej handričky s troškou saponátu a následne miesto vytrieť do sucha. Väčšie znečistenia treba odstrániť pomocou špeciálnych prípravkov určených na kabelky. Inšpirovať sa taktiež môžete našim článkom “Ako vyčistiť koženú kabelku”.

 

Čo sa týka skladovania, neodporúča sa ľadvinky skladovať na mieste s priamym slnečným svetlom, kvôli vyblednutiu farby. Pri bežnom nosení slnečné žiarenie nevadí. Taktiež neodporúčame jej nadmerné zaťažovanie, aby sa nezdeformoval jej tvar. 

 

Keďže teraz už viete ako si svoju ľadvinku vybrať a nosiť, tak si ju jednoducho stačí vybrať z našej širokej ponuky ľadviniek a môžete sa pri jej nosení inšpirovať našimi tipmi. Navyše u nás najdete aj veľký výber popruhov na ľadvinky, takže si ju môžete veľmi jednoducho prispôsobiť svojmu outfitu.

 

 

Zdroje:

https://www.wikihow.com/Wear-a-Fanny-Pack

https://www.strawberrychicblog.com/how-to-wear-a-belt-bag/

https://www.info.sk/sprava/228458/ako-upravit-damsku-ladvinku-aby-vyzerala-stylovo/



Ľubica Fojtíková, produktová fotografka
Má na starosti fotografovanie produktov. Každú kabelku fotí s vášňou tak, aby zodpovedala realite. Stará sa o popis produktov a správne zobrazenie na webe. Má dlhoročné skúsenosti s tvorbou visual merchandisingu a jej prednosťou je estetické cítenie. Inšpiráciu pri tvorbe článkov čerpá najmä z osobnej skúsenosti a zahraničných publikácií.